måndag 21 maj 2012

Hemlagad vaniljsås

Visst är det irriterande när man står där och har gjort någon fin efterrätt, där det skulle passa utmärkt med en läcker vaniljsås till, och så har man ingen hemma. Men serru, det behövs inte - Susanne har numer lösningen! Och den är simplare än du tror...

Hemlagad vaniljsås 4 port


1 ägg
2 msk socker
4 dl mjölk
1/2 msk potatismjöl
1 1/2 krm vaniljpulver
1 dl vispgrädde

Vispa ägg, socker, vaniljpulver, potatismjöl och lite mjölk. Tillsätt resten av mjölken. Sjud såsen under vispning tills den tjocknar. Låt den svalna. Vispa runt lite i den då och då under tiden den svalnar. Vispa grädden, och blanda försiktigt ned den i den kalla såsen strax innan servering. Ät och njut!

Obs! Den här såsen är dessutom bra mycket nyttigare än de där färdiga som man kan köpa - både mindre socker och tillsatser!

Inga kommentarer: